Zelf ontwikkelings onderwijs
Image default
Onderwijs

Snel jezelf ontwikkelen in het Engels? Volg een spoedcursus Engels!

Welke mogelijkheden zijn er als beter wilt worden in je Engel. Gaat het dan om je het spreken door de telefoon, een goede presentatie kunnen geven of een nette zakelijke e-mail versturen. Er zijn vele redenen om jezelf door te ontwikkelen en je kennis van de Engelse taal uit te breiden. In deze blog nemen we je mee in de het belang daarvan en hoe je kunt starten.

Waarom is Engels zo belangrijk?

Er zijn veel redenen om Engels te leren: het geeft je toegang tot wereldwijd te communiceren, nieuwe vrienden te maken en zakelijke contacten aan te knopen. Meer en meer bedrijven in alle continenten gebruiken het Engels als belangrijkste of als tweede taal. Het overgrote deel van de muziek-, televisie-, en filmindustrie maakt tegenwoordig gebruik van het Engels. Daardoor wordt een zo groot mogelijke doelgroep bereikt. Ook voor het vergaren van kennis over allerlei zaken, is beheersing van de Engelse taal essentieel. Voor jou kan een spoedcursus Engels je de juiste basis geven om je taal eigen te maken of om jezelf te verbeteren.

Maar ik versta toch alles op TV?

Dat je een film goed kan volgen of je songteksten begrijpt is natuurlijk heel erg prettig. Het kan zijn dat je in de loop der jaren veel meer kennis hebt opgebouwd dan je denkt. Maar bedenk wel dat een zakelijke email schrijven meer is dan een Facebook berichtje of appje naar een goede buitenlandse kennis. Het vraagt soms nét wat meer kennis van één van de vele grammaticale regels die het Engels kent. Gebruik je de juiste vervoegingen van de werkwoorden? Of je juiste grammaticale tijden?

Voordat je aan een cursus Engels begint, bieden de meeste cursussites ook een mogelijkheid om je niveau te testen. Door je Engels niveau testen te laten weet je precies waar je aan toe bent. Ben jij een beginner? Kun je een formulier in het Engels lezen en invullen? Misschien er een kort berichtje bij schrijven? Of kun je zonder moeite moeilijke teksten lezen, begrijpen, samenvatten en beargumenteren?

Een verschil van niveau is niet erg maar geeft weer waar je mee aan de slag kunt. Als je exact weet waar je staat kun je beter aansluiten bij de geboden lesstof en ben je sneller gemotiveerd om te leren. Als je het je allemaal te moeilijk is, is de kans dat je afhaakt groot. Uiteindelijk wil je gewoon goed Engels kunnen!