Zelf ontwikkelings onderwijs
Image default
Onderwijs

Op reis met school

Naar de middelbare school gaan is een van de leukste jaren van elk persoon. Ik vond de middelbare school in ieder geval een van de beste jaren. Je leert zoveel in een korte tijd. Je leert vrienden maken, volwassen worden en nog veel meer. Je wordt bewuster van wie jij bent en wat je kan toevoegen. Daarnaast staan er veel spannende avonturen op het programma, zoals het eerste feestje waar je naar toe gaat of de eerste reis die je maakt zonder ouders.

 

Schoolreis

Op de basisschool ga je natuurlijk al op verschillende schoolreisjes, naar de dierentuin, speeltuin of een museum. Op de middelbare school ga je waarschijnlijk voor het eerst zonder ouders naar het buitenland. Ik ben vroeger naar verschillende landen en steden gereisd met school. Zo ben ik in het derde jaar 24 uur naar Londen geweest en ben ik op uitwisseling geweest naar Vietnam. En in het vierde jaar gingen we naar Frankrijk. Deze reizen hebben ik als de leukste tijd van de middelbare school ervaren. 

 

Er zijn veel scholen die dit soort reisjes maken. Sommige scholen, zoals SvPO, investeren extra veel tijd in dit soort reisjes. Deze school gaat namelijk elk jaar op schoolreis. Het doel is daarbij om vooral de taal van het bezochte land in praktijk te leren. En daarnaast nieuwe connecties te maken en te leren om zelfstandiger te zijn.

 

De leukste landen om op schoolreis te gaan

Volgens veel leerlingen op School voor Persoonlijk Onderwijs zijn Frankrijk en Groot-Brittannië. De reden daarvoor is omdat ze vooral geïnteresseerd zijn in de taal. En in Frankrijk de lekkere stokbroden. Daarnaast vinden veel leerlingen ook een reis naar Berlijn erg leuk en zijn er zelfs leerlingen die door de schoolreis nog een keer naar dat bepaalde land wilde gaan.

https://www.facebook.com/SchoolVoorPersoonlijkOnderwijs/