Zelf ontwikkelings onderwijs
Image default
Woningen

Tips voor het vinden van een betaalbare woning

Het is tegenwoordig erg lastig om een betaalbare woning te vinden. Aangezien de vraagprijzen torenhoog liggen, en er alsnog wordt overboden, is het voor veel mensen de vraag hoe ze aan fijne woonruimte moeten komen. In deze blog geven we aan aantal tips, waar je misschien nog niet aan had gedacht.

Sociale contacten

Waar veel mensen rechtsreeks bij de makelaar of bemiddelingswebsites kijken, kan het zeke geen kwaad om ook je sociale netwerk aan te spreken. Dit reikt soms verder dan je denkt. Zeker wanneer je je vraag op verschillende fora deelt en dit eventueel herhaalt, is de kans aanwezig dat je het goede aanbod vindt. Het grote voordeel is dat je via deze optie vaak eerder een gunfactor hebt, aangezien het aanbod via bekenden bij jou terecht is gekomen.

Anti kraak

Waar er op de reguliere markt een zeer beperkt aanbod is, is dit bij sommige anti kraak organisaties anders. Zeker wanneer je het buiten de stad zoekt, zijn er vaak voormalige bedrijven en woningen welke op een later moment verkocht of gesloopt worden.

Het nadeel van deze optie is het feit dat de organisatie vaak de optie heeft om de huur op te zeggen per maand. Het is om die reden vaak niet verstandig om grote ingrepen te doen zoals het egaliseren van de tegelvloer, maar kleine veranderingen kun je prima toepassen. Wel is het zo dat de meeste organisaties zorg dragen voor een alternatief na het opzeggen van de huur, al is dat niet te garanderen.

Buitenland

In Nederland is er een krappe bezetting wanneer het gaat over de woningmarkt. Om deze reden kiezen steeds meer mensen er voor op net over de grens te gaan wonen.  Ongeveer de helft van ons land grenst aan een ander land. Hier zijn soms meer en betere mogelijkheden. Tevens kan het financieel aantrekkelijker zijn. Wanneer je deze stap overweegt is het verstandig om goede research te doen, zodat je beslagen ten ijs kunt komen.