facebooktwitter
Home Contact Partners Cookiebeleid
in Gezondheid - 27 apr, 2020
by - no comments
Wat is de e-sigaret?

De E-sigaret is een elektronische sigaret die werkt op batterijen en in plaats van nicotine vloeistof verbruikt. Deze vloeistof kun je steeds in verschillende smaken laten vervangen, welke je kunt kopen met of zonder nicotine. Bij het inhaleren hiervan krijg je ongeveer hetzelfde gevoel als wanneer je aan een sigaretje zou trekken. Echter inhaleert de e smoker geen rook, maar waterdamp.
Het verschil tussen de e-sigaret en de normale sigaret is dat er bij de e-sigaret niets verbrand wordt. Met als gevolg dat de e smoker geen schadelijke stoffen inhaleert. De normale sigaret bevat fosfor, koolmonoxide, ammoniak, lood, teer en nog 4000 andere chemische stoffen, welke erg schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid.

Deze elektronische sigaret is een hele uitkomst voor mensen die willen stoppen met roken, maar nog aan iets willen zitten trekken. Daarnaast is deze ook veel goedkoper in vergelijking met een traditionele sigaret.

Stoppen met roken

De e-sigaret kan helpen om het roken te verminderen of zelfs helemaal te stoppen. Wanneer de e smoker overstap naar de elektronische sigaret vermindert die ook de hoeveelheid schadelijke stoffen die in het lichaam komen. Om helemaal geen schadelijke stoffen meer in het lichaam te krijgen, kun je best helemaal stoppen met roken, maar dit lukt niet een ieder.
De e-sigaret is er niet alleen om te kunnen stoppen met roken, men gebruikt het ook wegens de smaak. Met zo een sigaret bepaal jezelf hoeveel nicotine het lichaam binnen komt. Wat het dus mogelijk maakt om eigen tempo af te bouwen, om zo snel mogelijk over je nicotine verslaving heen te komen.

Kenmerken e-sigaret

Bij de ea-sigaret heb je die lastige misselijkmakende geur niet. Geen onnodige kosten op mintjes en parfum om deze geur uit je mond en kleding te halen. Ook je tanden zullen minder last hebben als je overstapt naar de e-sigaret. De gele aanslag op de tanden komt weg te vallen, ook de nagels worden hiervan bespaard. Daarnaast heeft deze moderne sigaret 95% minder schadelijke stoffen, en is dus een minder schadelijk alternatief. Je kunt de vloeistoffen in verschillende smaken vinden zoals snoep en tabak. Deze sigaret is verder ook nog kostenbesparend. En gaat met goede onderhoud lang mee.

Waarom e-sigaret?

De e-sigaret is een goede alternatief om te kunnen stoppen met roken. Het is goedkoper, minder schadelijk en milieuvriendelijker. Het biedt je de mogelijkheid om op eigen tijd over je nicotineverslaving heen te komen.