facebooktwitter
Home Contact Partners Cookiebeleid
in Woning en Tuin - 02 jun, 2020
by - no comments
Wat zijn de gevolgen van de zomerse hitte voor mijn dak?

Het dak van een woning krijgt vaak genoeg te verduren, op winterse dagen valt er enorm veel neerslag, en het is op sommige dagen extreem koud. Maar wat dacht u nu eigenlijk van de zomer? Wanneer de temperatuur in de buurt komt van de 30 graden Celsius, dan heeft uw dak hier ook veel last van. Wanneer de zon bijvoorbeeld een aantal dagen vol op het dak schijnt, dan kan dit uitdroging tot gevolg hebben. Het gevolg hiervan is weer dat het dak ernstig kan beschadigen, maar wat zijn nou de gevolgen voor de hitte voor een dak?

Gevolgen wanneer de hitte toeslaat

De gevolgen, en de ernst ervan, zijn ook afhankelijk van het type dak dat u heeft. Platte daken bijvoorbeeld, worden altijd bekleed met bitumen of pvc, in de meeste gevallen in het zwart. Zwart is warmte absorberend, en hiermee wordt de hitte alleen maar bevorderd. Dit kan zorgen voor behoorlijke schade aan het dak. Wanneer dit ook nog eens gepaard gaat met telkens veranderende weersomstandigheden, wat in Nederland geregeld het geval is, dan is het al helemaal handig de kwaliteit goed in de gaten te houden, en als het echt te erg wordt, om dan een dakdekker in te schakelen, hier komen we later op terug.

Nederlandse daken

In Nederland worden de meeste hellende daken voorzien van standaard dakpannen, deze staan er over het algemeen wel om bekend dat zij goed tegen warmte kunnen. U kunt ook met een hellend dak de impact van de warmte beperken door voor witte dakpannen te kiezen. Dit is misschien niet meteen iets wat echt voorkeur krijgt, maar u kunt uzelf hiermee wel behoeden voor onnodige en vervelende problemen in verband met schade. Wit werkt namelijk warmte afstotend, en dus vermindert dit de impact van de hitte op de warme zomerdaken. Wanneer u een hellend dak heeft van riet, dan is het wel aan te raden om heel goed uit te kijken met gebruik van vuur, en om extra attent te zijn tijdens enorme hitte en droogte, hitte is bij rieten daken echt gevaarlijk! Bij teveel hitte in combinatie met droog weer, staat een huis met een rieten dak snel in lichterlaaie.

De dakdekker inschakelen, ja of nee?

Als oplossing voor het fixen van een klus kunt u natuurlijk een professional inschakelen, laten we ons even richten op de stad Amerstam. In een stad als Amsterdam, veel mensen op weinig ruimte, is er wellicht sneller kans dat een dak het zwaar te verduren krijgt, belt u voor zo een klus een dakdekker Amsterdam? Het voordeel is, u heeft te maken met een professional die weet wat hij doet, een nadeel is wel dat dit u behoorlijk wat gaat kosten, u zult dus moeten uitzoeken hoe groot de schade is, wat u wél zelf kunt, en wat niet. En zo bepaalt u of u wel of niet overgaat op de zoektocht naar een dakdekker Amsterdam.

Valkuilen bij de zoektocht

Ook is het belangrijk om niet meteen in de valkuil te trappen waar veel mensen wel voor vallen, dat is namelijk dat velen er blindelings van uitgaan, dat bij de eerste de beste advertentie, dat u ook meteen te maken hebt met het beste bedrijf, dit is complete onzin! Stel, u typt op Google in: Amsterdam dakdekker. Dan is het niet per definitie zo dat de advertentie die bovenaan staat, ook al ziet deze er nog zo betrouwbaar uit, meteen de beste hoeft te zijn. Leuk of niet, ook bij Google geldt gewoon, degene die het meeste betaald aan advertentiekosten, heeft de meeste kans op een goed plekje. Ook zijn er via u eigen website trucjes om het algoritme van Google te manipuleren, en zo hoger in de zoeklijst te verschijnen.

Bekijk reviews

Dus wanneer u intypt: Amsterdam dakdekker, ga dan ook eens opzoek naar reviews op het internet, kijk verder dan enkel naar tarieven en advertenties, want dit zegt ook niet alles, en vooral tarieven zijn bij elk bedrijf anders opgebouwd. Een bedrijf dat wél bekend staat om zijn professionaliteit en dat over het algemeen in Amsterdam en omstreken goed gewaardeerd wordt is Dakvlak Amsterdam. Dit is een bedrijf dat al lang bestaat, werkt met ervaren professionals, en een 24/7 beschikbaarheid en bereikbaar is.

https://www.dakdekker-amsterdam.nu/