Zelf ontwikkelings onderwijs
Image default
Dieren

Welk hondenras voor welk klimaat?

Als dierenliefhebber heb je zin om een huisdier te nemen. Een dierenvriend die je graag in huis wilt nemen en geweldige tijden mee wilt gaan beleven. Maar voor welke hond kies je dan nou precies? In Nederland is het klimaat over het algemeen wel geschikt voor een hond. Het klimaat is hier niet te warm en ook niet te koud. Dit kan in andere landen een heel andere situatie opleveren. Het kan daar juist net iets te warm worden voor de viervoeter, of juist te koud. Hoe zorg je er nou voor dat je een hond verkiest die zich hier thuis en op zijn gemakt voelt en nog lang en gelukkig zal leven. 

Onderwijs personeel gezocht is één van de vele zoektermen in Nederland, net zoals employer branding. Naast deze onderwijstermen worden er ook veel gezocht op type hondenrassen en welke hondenrassen in het Nederlandse klimaat passen. Honden worden namelijk steeds populairder in Nederland.

Hondenrassen en temperatuur

Er zijn diverse soorten honden die wel een stootje kunnen hebben op het vlak van temperatuur die veroorzaakt wordt door het klimaat. Een hond die op warme oorden verblijft dient niet te snel oververhit te raken. Laten we eens een aantal onder de loep nemen.

Cane Corso 

Het hondenras genaamd Cane Corso is een hondensoort die van origine uit Italië komt. Deze hondensoort werd daar voornamelijk gebruikt op boerderijen om de boel veilig te houden en het fort te bewaken tegen inbrekers en wilde dieren. Dankzij de dunne vacht van het dier en het feit dat het dier gewend is aan de warmte, zal deze hondensoort zich prima vermaken tijdens warme dagen en er geen hinder van ondervinden.

Chihuahua en warmte

De Chihuahua hond komt van origine uit Mexico. Dit land is altijd warm en daardoor kunnen deze honden echt niet tegen kou en juist wel tegen de warmte. Een hond zoals deze vraagt een warm thuis gedurende de koude winters in Nederland of een hondenhok die goed geïsoleerd is met pir isolatieplaten.

Australische Herder voor ieder klimaat thuis

De Australische herder is van nature gebouwd om altijd te werken en bezig te zijn. Dit hondenras is bestand tegen iedere temperatuur omdat het dier meerdere lagen vacht heeft. Deze hond blijft tijdens zomerse dagen relatief koel en in de winter heerlijk warm.

Border collie past bij de familie

Evenals de bovengenoemde Australische herder kan de Border Collie, ondanks het feit dat deze een dikke vacht heeft, goed tegen de hitte. De Border Collie is een echte familiaire hond die prima thuis past bij de rest van de familie.

Australische Terriër kan ieder klimaat aan

De Australische Terriër is een relatief klein formaat hond die zich eenvoudig aanpast aan ieder klimaat. Deze hondensoort werd van origine gefokt voor het jagen en zoeken naar dieren of materialen.

Italian Greyhound houdt van warmte

Een ras met een dunnere vacht is de Italian Greyhound. Ze zijn uitstekend in lange afstanden afleggen met hoge snelheden zonder ook maar tekenen van vermoeidheid of oververhitting te vertonen. Deze hondensoort komt oorspronkelijk uit Griekenland. Aangezien dit een warm land is, zijn de dieren gewend aan hoge temperaturen. De koudere lucht gedurende wintermaanden zijn daarentegen minder goed voor deze dieren. Doe het dier daarom een jas aan indien je naar buiten gaat. Stook het huis lekker warm en zorg voor een warme ondergrond voor het dier om op te slapen. Xps platen als isolatie voor het huis zorgt ervoor dat de kou buitenshuis blijft en de hond lekker warm en comfortabel tot rust kan komen.

 

https://www.zelfontwikkelingsonderwijs.nl/klimaat-en-soorten-hondenrassen