Zelf ontwikkelings onderwijs
Onderwijs

Activiteiten op school

Activiteiten op school 

 

Waarom activiteiten op school?

Waarom activiteiten op school organiseren wanneer de leerlingen al genoeg te doen hebben? Door leerlingen kennis te laten maken met kunsteducatie leren zij hun creativiteit te te ontdekken. Kinderen leren allerlei nieuwe vaardigheden tijdens activiteiten op school die zij normaal gesproken niet zouden leren tijdens een les rekenen of geschiedenis. Door kinderen bijvoorbeeld een fysiek object te laten maken dat ze zelf bedacht hebben, leren ze om samen te werken en te experimenteren. Niks is fout en alles mag. Activiteiten op school geven leerlingen de ruimte om zichzelf te zijn en om even te ontladen van de schoolbanken.

Welke activiteiten zijn er voor op school?

Voor alle leeftijden en groepen zijn er technische activiteiten te organiseren. Zo zijn er ook activiteiten voor de kleuters. Denk hierbij aan de activiteiten Wonder trommel of Textiel collage. Kinderen maken tijdens de workshop Wonder trommel een eigen zoötroop en tijdens de workshop Textiel collage maken de kinderen een prachtig kleurrijk kunstwerk van (oud) textiel. Hierbij komt het onderwerp duurzaamheid ook aan bod. Voor de middenbouw zijn er ook prachtige technische workshops te organiseren. Zo is er een workshop waarbij de kinderen aan de slag gaan met hydrauliek of een workshop waarbij ze oud speelgoed gaan omtoveren tot een nieuw kunstwerk! De bovenbouw wordt uitgedaagd met workshops zoals, Robotische origami, Automata of Interactieve wearables. Workshops waarbij de kinderen worden uitgedaagd om te maken. 

 

 

Cultuurproeverij Bright Maker

Naast alle losse workshops van Bright Maker kun je er ook voor kiezen om een Cultuurproeverij te organiseren voor de hele school. Een onwijs leuke dag vol technische workshops voor alle groepen. De school kan er voor kiezen om elke groep twee workshops te laten volgen of drie workshops. Zo maken de leerlingen kennis met verschillende soorten technieken die er gebruikt worden tijdens het maken van allerlei mooie kunstwerken. Elke workshop duurt minimaal 90 minuten en zal compleet in het teken staan van het maakproces. De groepen maken kennis met allerlei technische materialen. Denk hierbij aan koperdraad, vloeistoffen, stroomgeleidende verf, lampjes en nog veel meer! Samenwerken staat centraal tijdens een workshop van Bright Maker. Elke leerling wordt een uitvinder.

https://brightmakers.nl