Zelf ontwikkelings onderwijs
Business / Marketing and Advertising

Check eenvoudig een kenteken via de OVI check

Het checken van een kenteken kan je veel informatie opleveren als je een tweedehands auto wilt kopen. Via de informatie van de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer) kun je aan de hand van het kenteken veel te weten komen over een auto. Zo kom je achter de kilometerstand en kun je zien welke reparaties er aan de auto hebben plaatsgevonden in verband met onderhoud maar ook als er een aanrijding heeft plaatsgevonden.

De informatie kan je helpen als je een tweedehands auto wilt kopen

De informatie die je kunt raadplegen via rdwovi.nl kan je helpen een juiste beslissing te nemen wanneer je een tweedehands auto gaat kopen. Voorheen kon de eigenaar namelijk sjoemelen met informatie zoals bij voorbeeld de kilometerstand. Maar nu kan dat niet meer omdat deze bij iedere onderhoudsbeurt of reparatie wordt genoteerd en doorgegeven aan de RDW. Als nu een kilometerteller wordt teruggedraaid valt dat meteen op als je de informatie bij de RDW checkt. Ook wordt het in het register genoteerd als de auto gestolen blijkt te zijn. Zo loop je niet het risico om ongewild mee te werken aan heling.

Check de informatie voordat je overgaat tot aankoop

De informatie over een auto checken is nu heel gemakkelijk. Omdat alle belangrijke informatie online te vinden is, is het bijna niet meer mogelijk om hiermee te frauderen. Uiteraard kun je via de check op rdwovi.nl niet zien wie de eigenaar is, dit zijn privacygevoelige gegevens en deze zijn niet voor iedereen toegankelijk.