facebooktwitter
Home Contact Partners Cookiebeleid
in Internet - 14 jan, 2020
by - no comments
De werking van een modulair led scherm

Om een goed idee te krijgen van hoe een led scherm van Leddisplayexpert BV werkt dient u te weten hoe de aansturing werkt. U wilt namelijk dat het beeld dat u naar het led scherm stuurt ook het zelfde wordt weergegeven op het led scherm. En hier kan nog best wat fout bij gaan.

Sendingcard (zendkaart)

De computer wordt uitgerust met een sendingcard. Deze sendingcard moet worden geprogrammeerd zodat het weet wat voor soort scherm er aan gekoppeld is. Op deze sendingcard programmeert men de configuratie van dit led scherm. Dit houdt in dat u aangeeft hoeveel  kabinetten er horizontaal en verticaal in het scherm zitten en hoe dat de databekabeling is doorgelust tussen deze cabinetten. Hou er rekening mee dat u dit invoert alsof u voor het scherm staat anders programmeert u het verkeerd om en is de weergave op het led scherm niet correct.

Buiten de routing van de kabinetten moet er ook worden geprogrammeerd hoe groot de kabinetten zijn en dus het aantal horizontale en verticale pixel elk kabinet heeft.

Receivingcards (ontvangstkaart)

In elk kabinet zit 1 of soms meerdere ontvangstkaarten. Op deze kaart is de configuratie van het led kabinet geprogrammeerd. Dit hout in dat het inkomende signaal wordt verdeeld over een aantal modules en dat de poorten op de ontvangstkaart elk moeten weten welk stukje beeld ze moeten weergeven. Daarnaast moet elke poort weten wat voor module hier aanhangt. Dus hoeveel pixels en door welke driver deze aanstuurt. Dit verschilt nogal en is erg belangrijk. Zo zijn er drivers met lage en hoge refreshrate. Refresrate geeft aan hoe snel een lampje knippert. Dit is vooral belangrijk bij live weergave die worden gefilmd. Men heeft dan een hoge refreshrate nodig om ook het gefilmde beeld mooi te houden. Anders gaat men lijnen zien in het beeld.

Als dit alles goed op elkaar is afgestemd dan heeft u een perfect beeld en wordt alle content correct weergegeven. Als men dit niet doet zal u dit gelijk zien op het scherm. Dit kan leiden tot hele rare beelden, snel flikkerende leds, niet werkende leds of lijnen die door het scherm lopen.