Zelf ontwikkelings onderwijs
Business / Marketing and Advertising

Gekke wetten

Als je in een ander land bent, dan heb je je natuurlijk te gedragen en te houden aan de wetten die in dat land gelden. Sommige wetten zijn echter apart, dus is het niet raar als je deze wetten per ongeluk overtreedt. Vandaag bespreken we vijf wetten waarbij zelfs de beste advocaat Rijswijk en advocaat Naaldwijk je niet bij kunnen helpen als je deze wetten overteedt.

 

Verenmatrassen zijn in Argentinië verboden, omdat ze “wulpse gevoelens induceert en aanmoedigt”. Andere soorten matrassen zijn echter blijkbaar prima, omdat hun relatieve ongemak elke wulpsheid ontmoedigt uiteraard.

 

Europa staat bekend om zijn ontspannen kijk op het menselijk lichaam, waardoor topless stranden en andere vormen van publieke naaktheid mogelijk zijn. Maar die houding strekt zich niet uit tot wandelen in de Zwitserse alpen. Nadat een familie in 2009 was lastiggevallen door een naakte wandelaar besloot Zwitserland naaktheid in de Alpen te verbieden.

 

In Mallorca riskeer je een boete van zeshonderd euro als je zonder shirt rondloopt. Het eiland is een bekende strandbestemming, maar ambtenaren hopen het image op te schonen door toeristen te ontmoedigen het als een feesteiland te behandelen. Te blote badkleding kan ook worden beboet.

 

In 2011 verbood Cristopher Hebert, de voorzitter van de nationale vereniging van gemeentelijke cateringmanagers, ketchup van schoolkantines. Het rare aan deze regel is dat het niet om gezondheidsredenen is ingevoerd – anders zou mayonaise misschien ook van het menu zijn gehaald. Het is ingevoerd omdat Hebert denkt dat elke lepel ketchup is als het eten van de ‘incarnatie van het Amerikanisme”. Om de Franse cultuur te behouden, is ketchup alleen toegestaan op frites (ironisch genoeg), die maar één keer per week mogen worden geserveerd.

 

Zwitserland heeft een aantal van de meest grondige en toegewijde dierenmishandeling wetten ter wereld. Terwijl mensen wel meerdere goudvissen mogen bezitten, wordt het bezitten van slechts één als inhumane isolatie beschouwd. Andere sociale wezens zoals cavia’s en grasparkieten vallen ook onder deze wetgeving. Zwitserland heeft zelfs bedrijven die cavia’s koppelen aan partners wanneer het onvermijdelijke gebeurt en een van het oorspronkelijke paar sterft.