Zelf ontwikkelings onderwijs
Financieel

Geld lenen voor een vakantiehuis

Geld lenen voor een vakantiehuis

Een eigen vakantiehuis in Nederland of daarbuiten, is de droom van veel mensen. Heerlijk genieten op een plek war je tot rust kunt komen en de dagelijkse beslommeringen achter je kunt laten is natuurlijk ook erg aantrekkelijk. Als je niet in het vakantiehuis verblijft kun je het verhuren zodat je ook nog wat extra inkomsten kunt genereren. Als je voldoende eigen middelen hebt is de aankoop natuurlijk geen probleem. Als dat niet zo is dan kun je in sommige gevallen geld lenen om een vakantiehuis aan te schaffen.

Een hypotheek afsluiten voor een vakantiehuis

Voor de koop van een vakantiehuis sluit je net als voor de aankoop van een eigen woonhuis meestal een hypotheek af. Je kunt leningen voor een vakantiehuis vergelijken op www.leningen.nl. Hier kun je in één oogopslag zien hoeveel je kunt lenen en waar de lening het goedkoopst is. Als je geen hypotheek nodig hebt kun je als dat nodig is ook geld lenen om het vakantiehuis op te knappen. Zo kun je er je eigen paleisje van maken en wordt het helemaal jouw plekje.

Extra geld lenen voor een vakantiehuis

Misschien heb je in het verleden al eens een lening afgesloten en ben je nog bezig deze af te lossen. Het is dan vaak voordelig om deze oude lening samen te voegen met een nieuwe lening voor een vakantiehuis. Je lening oversluiten is vaak gunstig omdat je in veel gevallen een lagere rentevergoeding betaalt. Let wel op of je een boete moet betalen als je je oude lening vervroegd aflost. De kosten daarvan kun je eventueel mee financieren in je nieuwe lening. Als je een nieuwe lenig afsluit heb je het grote voordeel dat je nog maar 1 schuld hoeft af te lossen. Dit is natuurlijk een stuk overzichtelijker dan meerdere leningen te moeten afbetalen.

Is het verantwoord om geld te lenen voor een vakantiehuis?

Een hypotheek afsluiten voor de koop van een vakantiehuis is geen probleem als je voldoende inkomen hebt om deze lening af te lossen. Houd er wel rekening mee dat je de rente van de lening voor een vakantiehuis niet mag aftrekken van de inkomstenbelasting. Dit mag alleen met de hypotheekrente van het huis wat je als hoofdverblijf hanteert. Een kredietwaardigheidscheck zal altijd worden uitgevoerd alvorens een hypotheekverstrekker de aanvraag voor een lening goed zal keuren. Hierbij worden ook andere schulden en mogelijke schulden zoals een creditcard of roodstand bij de bank meegenomen, ook als je hiervan geen gebruik maakt.

 

https://www.leningen.nl/