Zelf ontwikkelings onderwijs
Business / Marketing and Advertising

Het gat in je mond weer opvullen

Wanneer je een tand of kies mist kan je dit als niet prettig ervaren. Het kan zijn dat een extractie kies de enige oplossing was en dan loop je nu dus met een gat in je mond.

Het kan zijn dat je hier last van hebt tijdens het eten of het kan imago schade met zich mee nemen omdat je je hiervoor schaamt. Gelukkig leven we in een tijd dat hier iets aan gedaan kan worden en hoef je er dus niet lang mee te leven.

Je kan tegenwoordig gelukkig kiezen voor een implantaat tand. Deze zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten zoals een kunstgebit, kiezen of losse tanden. Een implantaat is een kunstmatige wortel. Het doel van wortels is stevigheid. Voordat u dus iets op de nep wortel kan zetten moet het dus eerst goed vast groeien in uw kaak. Het kan dus enkele maanden duren voordat je er iets op kan plaatsen. Nu wilt u van het ene gat af en moet u maanden lopen met een nieuw gat, dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het is mogelijk om het gat tijdelijk af te laten schermen doormiddel van een ijzeren plaat.

Mocht u nu een implantaat willen laten zetten dan moet u eerst langs de specialist. Deze zal met u kijken of het überhaupt mogelijk is doormiddel van een 3-D scan. Niet ieder gezicht is immers gelijk. De specialist zal met u gaan doornemen wat de verdere bedoeling is. De stappen die volgen hangt er van af of het de boven of onder kaak is. Bij de tandarts onder het mes liggen zit niemand op te wachten.

Het onderhouden van de implantaten is niet heel bijzonder. De eerste dagen moet je voorzichtig doen met het tandenpoetsen omdat je de wond niet opnieuw open wilt maken. De wond wordt gehecht en hechtingen verdwijnen na ongeveer twee weken uit zichzelf. Hierna kan je weer gewoon tandenpoetsen.

http://orfeokliniek.nl