Zelf ontwikkelings onderwijs
Image default
Tuin en buitenleven

Hovenier BBL

Wil je graag aan de slag als hovenier BBL en zoek je nu een vacature? Dan kun je op verschillende vacaturewebsites terecht. Als hovenier BBL is het natuurlijk belangrijk om ervaring op de arbeidsmarkt op te doen. We begrijpen echter dat het best lastig kan zijn om te solliciteren zonder ervaring. Daarom is het aan te raden om dit artikel door te lezen, want met onderstaande tips ben je zeker van een succesvol sollicitatiegesprek.

 

Schrijf een prikkelende motivatiebrief

Uiteraard moet je voor een eventueel sollicitatiegesprek eerst solliciteren met een prikkelende motivatiebrief. Veel sollicitanten schrijven een standaard sollicitatiebrief en dat is zeer onverstandig. Recruiters vinden het namelijk belangrijk om meer over een sollicitant te weten te komen. Ze kijken ook naar je persoonlijkheid en niet alleen of je qua capaciteiten geschikt bent voor de functie als hovenier BBL. Laat in de eerste alinea van je motivatiebrief dan ook gelijk je persoonlijkheid en drijfveren naar voren komen. Schrijf een prikkelende tekst, zodat de recruiters gelijk zin krijgen om door te lezen.

 

Maak het jezelf gemakkelijk met een goede voorbereiding

Ben je uitgenodigd voor een gesprek nadat je een prikkelende motivatiebrief hebt geschreven? Dan is dit misschien je eerste sollicitatiegesprek ooit en we begrijpen dat dit heel spannend kan zijn. Uiteraard kan niet alle angst worden weggenomen, maar je kunt wel scherp en zelfverzekerd voor de dag komen met een goede voorbereiding. Het is belangrijk om met een goed verhaal te komen. Laat zien dat je geschikt bent voor de baan. Lees de vacature kort voor het gesprek nog even goed door, zodat je weet wat voor vragen je kunt verwachten. Schrijf ook een soort van pitch. Een kort stukje tekst die je tijdens het gesprek kunt aanhalen om te laten zien waarom jij geschikt bent voor de functie.

 

Verdiep je in het bedrijf

Veel mensen gaan ergens solliciteren zonder dat ze zich in het bedrijf hebben verdiept. Dit is zeer onverstandig, want met een paar gerichte vragen kunnen ze dan al snel merken dat er een bepaalde vorm van desinteresse is. Daarom is het ook van belang om je goed in het bedrijf te verdiepen. De meeste bedrijven hebben tegenwoordig een website en deze kun je eerst doorlezen. Daarnaast zijn er nog vele andere manieren om meer te weten te komen over het bedrijf.

 

Maak een goede eerste indruk

De eerste indruk is de belangrijkste indruk en daarom moet deze goed zijn. Kies daarom voor nette kleding en geef een ferme handdruk. Veel mensen hebben de neiging om onbewust een slappe handdruk te geven. Dit geeft een slecht beeld. Het laat namelijk zien dat je onzeker bent.