Zelf ontwikkelings onderwijs
Image default
Onderwijs

Mbo-opleiding Recreatie Niveau 4

Zit jij vol met goede ideeën en neem jij graag een groep mee in je enthousiasme? Ben je een entertainer pur sang en pak je de leiding als dat moet? Droom je van recreatie op een mooie camping in Zuid-Frankrijk of Italië? Tijdens de Mbo-opleiding recreatie niveau 4 word je ondergedompeld in de wereld van recreatie. 

Hoe ziet deze opleiding eruit?

Tijdens de opleiding leer je jouw passie voor recreatie optimaal in te zetten. De beleving van de gasten staat hierin centraal. De leeromgeving is erg dynamisch en de voorbereiding op een prachtige carrière in de recreatie is veelbelovend. Iedere student krijgt een persoonlijke begeleider met onderwijs in de vorm van maatwerk. Mbo-opleidingen recreatie niveau 4 van Cosmo is breed zodat jij, met je diploma op zak een hele wereld aan je voeten hebt. Enkele voorbeelden van toekomstige jobs: reisorganisator, werken in een front office of leidinggevende bij een recreatieteam in Mallorca.

Cosmo staat erom bekend praktijkgerichte mbo-opleidingen te realiseren met de focus op vrijetijdsbesteding. Gebruikelijk zul je in drie jaar tijd kennis maken met verschillende talen en een afwisselend praktijkprogramma. Daarnaast werk je in een kleinschalige leeromgeving en ga je aan de slag in de vorm van stages in het binnen- of buitenland. De begeleiding hierbij is van hoog niveau en een persoonlijke coach staat klaar met oprechte aandacht voor jou en je ontwikkeling binnen de opleiding. Deze coach helpt jou écht het maximale uit de opleiding te halen. Na afloop heb je een ontwikkelde persoonlijkheid én voldoende kennis van recreatie. 

Ook belangrijk…

Tijdens de mbo-opleiding groei je dus echt uit tot een ‘young professional’ die is gespecialiseerd op het gebied van vrijetijdsbesteding. Deze opleiding is verder op te delen in twee niveaus. Niveau 3 en niveau 4. Recreatie niveau 4 is hierin meer gericht op een leidinggevende rol binnen een team. De opleiding is enorm breed en daarmee een mooi fundament voor een succesvolle loopbaan in de recreatie. Daarbij is het ook belangrijk om te weten dat je na afronding van mbo-opleiding niveau 4 verder kunt studeren via een hbo-vervolgopleiding. 

Wil je meer weten? 

Ben jij na het lezen van dit artikel nog steeds zo enthousiast? Is de mbo niveau opleiding Recreatie dus echt iets voor jou en ben jij de volgende topper in de vrijetijdsbesteding-branche? Kijk dan even op de site van Cosmo opleidingen. Daar kun je, mits gewenst, ook meer informatie vinden over Recreatie niveau 3.