Zelf ontwikkelings onderwijs
Image default
Electronica en Computers

Hoeveel lumen nodig

Hoeveel lumen nodig

Hoeveel lumen nodig is in een ruimte nodig hebt, hangt af van een aantal factoren. Is de grootte en de stijl-design/kleurenschema’s voor uw interieur? Hebben muren, vloeren of meubilair meestal lichte kleuren die ook reflecterend zijn zoals aluminiumfolie, bladgoud enz Zo ja, dan zullen minder felle lampen deze ruimte snel “licht” doen lijken. Overheersen daarentegen donkere kleuren met een lagere glans (aardewerken borden)? Dan zou feller licht ideaal zijn om een soortgelijk effect te bereiken

Spaarlamp

Er is nu een nieuw type spaarlamp beschikbaar dat net zo werkt als een fluorescentiebuis, maar met één belangrijk verschil. Deze vervanger voor traditionele gloeilampen heeft in plaats daarvan kwik in zich dat zijn elektron kan loslaten wanneer er stroom doorheen loopt en ultraviolette straling kan uitzenden als zichtbaar licht!

DALI verlichting

DALI verlichting, ontwikkeld door Philips en Osram in het begin van de jaren 2000 is een nieuw type intelligente verlichting. In tegenstelling tot traditionele dimmers die alleen veranderen hoeveel stroom gaat naar verlichtingsarmaturen uit een stopcontact of schakelaar machine; DIAL werkt op signalen verzonden via seriële interfaces, zodat het kan worden gebruikt met LED-armatuur van elk merk, zolang ze drivers compatibel om draadloos te communiceren via dit standaard protocol – waardoor ze zeer veelzijdig, niet alleen over verschillende merken, maar ook binnen individuele modellen zelf, omdat elke fabrikant kan deze functies anders te implementeren.

Badkamerverlichting

De juiste badkamerverlichting is belangrijk om u te helpen zien wat er in die donkere hoekjes gebeurt. We raden aan dat lampen een IP-waarde van minstens 44 hebben, wat ze spatwater- of sproeibestendig maakt, zodat ze niet stuk gaan als ze onder de douche worden gezet terwijl het water nog stroomt en de zeepbellen in het rond vliegen! Kies zeker ook voor LED-lampen, want die gaan veel langer mee dan traditionele gloeilampen.

 

https://123lampenshop.nl/verlichting-kiezen/hoeveel-lumen-nodig/