Zelf ontwikkelings onderwijs
Electronica en Computers

Online en offline computertraining

Online en offline computertraining

 

Op een computer heb je enorm veel mogelijkheden. Het is niet meer dan logisch dat dit stuk elektronica niet meer kan ontbreken in het dagelijks leven van de meeste mensen. Waarschijnlijk hebben computers nog veel geheimen voor jou. Omdat je op een computer van alles kunt doen, zijn er veel zaken omtrent computersoftware die je moet kennen om op een succesvolle wijze met een computer te kunnen werken. Denk bijvoorbeeld aan Microsoft Excel. Microsoft Excel is een veelgebruikt programma op computers. Heb jij Microsoft Excel nog niet helemaal onder de knie? Dan zou het een goed idee zijn om een online of een offline computercursus Excel te volgen. Maar wat is het verschil tussen een online computertraining en een offline computer training?

 

 

Computer training online en offline

Natuurlijk komt er veel op je af wanneer je met een computer wilt gaan werken, maar niet veel ervaring hebt met computers. Bijna alle mensen zijn tegenwoordig wel bekend met de internetmogelijkheden op computers. Het internet is dé perfecte plek waar je meer over de computersoftware kunt leren. Online, op het internet, kun je allerlei informatie over de beschikbaarheid van online en offline computertrainingen vinden. Je vraagt je vast af wat het verschil is tussen een online computertraining en een offline computertraining. Bij een online computertraining volg je bijvoorbeeld een online Excel cursus van achter jouw computer. Meestal worden er bij dit soort online cursussen digitaal materiaal zoals video’ s en tekstdocumenten aangeleverd. Met behulp van aangeleverd digitaal materiaal en een eventuele digitale leeromgeving, kun je zelf direct aan de slag gaan zonder dat je op een bepaald tijdstip op een specifieke locatie moet zijn. Een offline computertraining speelt zich, in tegenstelling tot een online computertraining, af in de echte wereld. Bij een offline computertraining moet je ervoor zorgen dat je op een bepaald tijdstip op een specifieke locatie bent waar je face-to-face les krijgt van trainers die hun lessen hebben voorbereid. Meestal zitten er ook andere “leerlingen” bij jou in het lokaal. Je gaat een paar weken achter elkaar, ongeveer een a twee keer per week, naar deze locatie om lessen te volgen.

 

 

 

 

Voor- en nadelen online en offline computer training

Het verschil tussen een online computertraining en een offline computertraining zit hem eigenlijk in het feit dat je bij een online computertraining zelf, wanneer het jou uitkomt, op jouw eigen tempo de computercursus kunt uitvoeren. Een online computertraining is efficiënter dan een offline computertraining. Bij een offline computertraining, zoals een Excel cursus, ben je afhankelijk van vaste tijden, vaste locaties en het tempo van de docent en je medeleerlingen. Een online computertraining kun je altijd en overal uitvoeren. Online computertrainingen zijn zo vormgegeven dat ze enorm duidelijk en eenvoudig zijn, zodat bijna iedereen direct weet wat hij of zij moet doen wanneer deze online computertraining wordt aangeleverd. Dus zeg jij het maar: Kies je voor een online computertraining of een offline computertraining? De keuze is aan jou.

 

https://compu-academy.nl/computer-trainingen-online/