Zelf ontwikkelings onderwijs
Business / Marketing and Advertising

Minder geld uitgeven

Praktische tips om geld te besparen, dat is wat sommige mensen nodig hebben in hun leven. Ze geven te gemakkelijk te veel geld uit waardoor ze aan het einde van de maand geld te kort komen of in het rood komen te staan. In het rood staan is nooit een goede optie, je betaalt dan achteraf meer geld dan dat je werkelijk hebt uitgegeven. In dit artikel lees je tips over hoe je heel gemakkelijk minder geld kan uit geven.

Te beginnen met het rood staan. Je kan bij een aantal banken ervoor zorgen dat je sowieso niet in het rood kan komen te staan. Hiermee voorkom je dat je te veel geld uit geeft. Het advies is sowieso om niet alles uit te geven. Als je iets over hebt, is het verstandig om dit opzij te zetten op een spaarrekening.

Het is tegenwoordig heel gemakkelijk om bij te houden hoeveel je werkt met behulp van een urenregistratie app. Hierdoor kan je goed bijhouden hoeveel je zou moeten verdienen. Zo kan je aan het einde van de maand het juiste bedrag om je salarisstrook zien verschijnen.

Naast deze tips die echt met geld te maken hebben, kan je ook besparen op het gebruik van producten. Je kan bijvoorbeeld je wc-rol plat drukken waardoor het lastiger is om velletjes papier eraf te trekken. Omdat het lastiger wordt zal je ook minder papier gaan gebruiken.

Water kost niet veel geld, maar tijdens het douchen kan dit toch wel flink oplopen. Je kan berekenen hoeveel geld je kwijt bent aan douchen door simpelweg bij te houden hoelang je doucht. Een gemiddelde douche verbruikt ongeveer 9 liter water per minuut. Als je 10 minuten doucht ben je dus 90 liter water kwijt. 90 liter water per dag, dat is 630 liter water per week, voor 1 persoon. Dat is ongeveer een euro per persoon week. Dat kan dus flink oplopen in de loop der jaren.

https://www.mysolution.nl/nl-NL/Home