facebooktwitter
Home Contact Partners Cookiebeleid
by - no comments
Regressietherapeut

Ken je het gevoel. Van die dagen dat alles lijkt mis te lopen, momenten waarop je het gevoel hebt dat niets nooit op jou manier kan gaan? Periodes in je leven waarin je je eenzaam en krachteloos voelt? Dan ben je zeker niet alleen! Iedereen heeft wel eens momenten waarop hij zich niet zo goed in zijn vel voelt. Deze momenten horen bij het leven. Het is enkel belangrijk dat je er niet mee blijft zitten, en daarvoor is er regressietherapie. Benieuwd naar wat een regressietherapeut voor jou kan betekenen? Ontdek het hier!

De pijn aanpakken bij de wortels, teruggaan naar het verleden

Een regressietherapeut zal met jou een reis maken door het verleden. Dat kan naar verschillende tijdstippen in je leven zijn, waar het stroef liep. Bijvoorbeeld naar je kindertijd, je jeugd of zelfs naar vorige levens. Dit doet de regressietherapeut door je in een staat van lichte trance te brengen. Een trance is een lichte bewustzijnsverlaging, waarin je je meer bewust wordt van dingen die je hebt verdrongen. Wanneer we pijn en verdriet hebben, dan verstoppen we deze pijn en verdriet vaak ver in ons bewustzijn. Dat doen we om onszelf te beschermen tegen continue pijn. Dat maakt het dagelijks leven draaglijker. Toch is het niet verstandig om alle pijn en verdriet weg te duwen, omdat het kan zorgen voor blokkades. Daardoor komen oude trauma’s zo nu en dan weer bovendrijven. Een regressietherapeut pakt de problemen bij de kern aan en zorgt ervoor dat je uit het verleden kunt leren en je het verleden ook volledig af kunt sluiten.

Regressietherapie kan ook verhelderend zijn

Regressietherapie zorgt er niet enkel voor dat je in het reine komt met oude wonden, maar het geeft je ook inzicht over je huidige problematiek. Daarnaast valt onder regressietherapie soms ook reincarnatietherapie, en ook deze vorm van therapie kan heel verhelderend werken. Soms hebben we bepaalde pijnen en angsten waar we de oorzaak niet meteen van weten. Deze angsten en pijnen kunnen zich in een vorig leven opgebouwd hebben, met regressietherapie kom je meteen te weten waar het schoentje wringt. Je ontdekt waarom je vorig leven je huidige leven kan saboteren en wat je kunt doen om deze oude blokkades op te heffen. Daarnaast is het ook erg interessant om te weten te komen wie je precies was in een leven voordien. Het kan licht scheppen op je talenten en dus je levensdoel.

https://www.zoma-opleidingen.nl