Zelf ontwikkelings onderwijs
Image default
Boeken en Tijdschriften

Waarom de juiste mindset belangrijk is

Waarom de juiste mindset belangrijk is

Een goede mindset kan je erg helpen om je goed op weg te krijgen om doelen in je leven te halen. Maar, wat is mindset? Een mindset is simpel gezegd een bepaald manier van denken, maar het bevat veel meer dan dat. Over de betekenis van mindset is nog discussie over, maar het gaat in het algemeen over je manier van denken, je innerlijke overtuigingen, je gedragspatronen en je innerlijke houding. Een slechte mindset kan jouw erg belemmeren en meer problemen opleveren dat dat het goed doet. Maar hoe ontstaat zo’n mindset en wat kan een goede mindset je opleveren?

Hoe ontstaat een mindset

Er zijn vele factoren die invloed hebben op jouw mindset waar je zelf niet bewust van bent. Vooral ervaringen hebben hier veel invloed. Je brein leert van je positieve en negatieve ervaringen en zet dat om in jouw overtuigingen. Vooral deze overtuigingen hebben erg veel invloed in je leven en hoe je mindset tot stand komt. Bij bijvoorbeeld veel negatieve ervaringen met huiswerk maken kan je daardoor een negatieve mindset krijgen over het huiswerk maken. Dit belemmert je elke keer als je huiswerk maakt, omdat jouw overtuigingen overtuigt zijn dat huiswerk maken nog meer negatieve ervaringen geeft.

Een goede mindset helpt juist

Het is dus belangrijk om een goede mindset te hebben. Met een juiste mindset, van bijvoorbeeld het mindset boek van Today is your future, kan je veel meer bereiken en doen dan met een negatieve mindset. Je hebt bijna niet tot geen controle over de gebeurtenissen in je leven, maar je hebt wel de controle om te bepalen hoe je erover denkt, wat te maken heeft met de juiste mindset. Je kan dan beter omgaan met negatieve ervaringen en je kan beter genieten van de positieve ervaringen die je meemaakt. Zelfs als je negatieve ervaringen hebt met huiswerk maken kan je met de juiste mindset er toch makkelijker aan beginnen.

https://www.mindsetboek.com/