Zelf ontwikkelings onderwijs
Image default
Hobby en vrije tijd

Welke studenten activiteiten zijn er in Utrecht?

Van Utrecht valt wel te zeggen dat het een van de leukste studentensteden van Nederland is. Het bruisende drukke stadsleven trekt natuurlijk allerlei aankomende studenten uit de buurt van bijvoorbeeld Amersfoort, Hilversum, Woerden en ga zo maar door. Waarom is Utrecht eigenlijk zo populair, wat zorgt ervoor dat deze stad zoveel studenten trekt? Daar wordt in deze verdere tekst antwoord op gegeven.

Verschillende aantrekkelijke studentenactiviteiten

Iets waar Utrecht compleet vol mee zit zijn restaurantjes, barren, kroegen en clubs. Dit is natuurlijk perfect voor studenten. Elke student, uit ervaring sprekend, heeft af en toe wel zin in een biertje. Zeker in de zomer, net na een moeilijk hoorcollege. Dit is dus een groot aantrekkingspunt voor studenten, en dus een groot pluspunt voor de stad Utrecht als studentenstad. Ook kan je in Utrecht geweldig uitgaan, niet alleen in het weekend, maar ook doordeweeks. Dit is ook een vereiste voor studenten, aangezien deze natuurlijk graag in het weekend naar het thuisfront terugkeren. Ook dit is dus een pré voor Utrecht. Hiernaast zit Utrecht vol met verenigingen, die je de kans bieden om een volop actief studentenleven te leiden. Zo is er keuze uit studentenverenigingen als USC, Unitas en Veritas. Hier wordt over het algemeen goed gefeest, en is het een must om de Kingsen regels te beheersen. Maar ook zijn er vele minder grote studentenverenigingen, die als meer knus kunnen worden ervaren. Naast studentenverenigingen zijn ook studieverenigingen of studentensportverenigingen opties. Zo is er dus voor ieder wat wils!

Andere positieve punten van Utrecht

Naast dat Utrecht dus een geweldig studentenleven biedt met verenigingen en kroegen, valt er in Utrecht ook veel moois te bewonderen. Utrecht zit namelijk boordevol met cultuur, historie en bezienswaardigheden. Ga zo eens de Dom beklimmen, of bezoek het Nederlands Filmfestival. Dit wereldwijd bekende festival vindt eens per jaar plaats in september, en is voor iedereen toegankelijk. Een grote aanrader dus! In Utrecht valt kortom ontzettend veel te beleven, verveling zal je de Utrechtse studenten niet snel horen benoemen. Dit zijn dan ook allerlei redenen waarom de keuze voor Utrecht als studiestad zeker geen foute keuze zal zijn!