Zelf ontwikkelings onderwijs
Business / Marketing and Advertising

Beginnen met hardlopen

Hardlopen is goed voor je maar de laatste tijd komen er slechte berichten over in het nieuws. Het zou niet goed voor je lichaam zijn. Het slijt je lichaam sneller. Hardlopen is echter wel gewoon goed voor je. Het is alleen wel slim je goed voor te bereiden. Dit is bij elke sport wel het geval, maar bij een eenvoudige sport als hardlopen nog meer het geval.

Als je net begint met hardlopen is een medische keuring wellicht wel handig om te doen. De gegevens die uit de keuring komen kun je gericht sporten zonder dat je je lichaam overbelast. Misschien wil je opeens heel veel gaan sporten terwijl je lichaam dat niet aan kan. Dit is dan nog slechter dan helemaal niet sporten. Keur je zelf dus goed voordat je serieus wilt gaan hardlopen.

Het tweede aspect waar je aan moet denken zijn goede hardloopschoenen. Dit is erg belangrijk omdat er veel druk op je lichaam komt te staan.  Een goed paar schoenen kost al snel veel, maar het is de investering wel waard. Voor elke sport heb je materiaal nodig. Bij hardlopen heb je alleen  goede schoenen nodig dus als je het op die manier bekijkt valt het mee. Bij elke sport heb je wel goede schoenen nodig. Bijvoorbeeld voor tennis heb je head rackets nodig en goede tennisschoenen heren om snel te kunnen bewegen. De zool van tennis schoenen zijn alleen heel anders. Dit komt omdat je anders beweegt op een tennisbaan als op de straat.

Als je goede schoenen hebt ben je klaar om hard te lopen maar voordat je gaat rennen is een warming up nodig. Het is ook handig dit achteraf te doen. Je moet dit doen om blessures te voorkomen. Je kunt dus vooraf een warming up doen en achteraf een cooling down. Bouw het verder ook langzaam op. Je wilt niet te hard van stapel lopen door in een keer lang en snel te rennen. Dit zul je niet lang volhouden.

https://www.kctennis.nl/