Zelf ontwikkelings onderwijs
Business / Marketing and Advertising

Deze Griekse gerechten moet je zeker geprobeerd hebben

Wanneer je naar Griekenland op vakantie gaat word je overdonderd met de heerlijke Griekse specialiteiten die ze aanbieden. Tijdens zo’n zonvakantie Griekenland kan je sommige van deze specialiteiten zeker niet overslaan! Echt Grieks eten is heerlijk en vaak veel lekkerder dan Grieks eten zoals wij dat hier in Nederland kennen!

 

Het eerste gerecht wat je zeker eens moet eten wanneer je naar Griekenland gaat, is stifado. Dit is een stoofschotel, een van de gerechten die ze in Griekenland het liefste eten. Dit stoofpotje wordt gemaakt met rundvlees en ui. Echt heerlijk en wanneer je niet zo van ui houdt, kun je makkelijk voor een alternatief kiezen. 

 

Ook de pita gyros kun je zeker niet overslaan tijdens je bezoek aan Griekenland. Combineer dit gerecht met een lekker Grieks drankje en je maaltijd is helemaal compleet! Het broodje lijkt een beetje op een soort dikke pannekoek waar ze gyros, groenten en patat in stoppen. Heerlijk om even snel tussendoor te eten of om als lunch te nemen!

Ook Tiropita is een heerlijke Griekse specialiteit. Dit is een plaattaart welke gevuld is met een heerlijk romig mengsel van feta. Veel mensen houden ervan om dit gerechtje te eten als ontbijt, maar ook als voorgerecht doet hij het erg goed. Het lijkt een beetje op een appelflap, maar dan hartig!

Tijdens een warme dag drink je natuurlijk het liefste wat kouds! Dat vinden ze in Griekenland ook. Het is dan ook niet gek dat de café frappe een van de meest bestelde drankjes is in het land. Je kunt zelf kiezen of je gewoon een zwarte koffie wilt, maar dan koud, of dat je er melk en suiker bij wilt. Je kunt dit drankje bijna overal bestellen! Wanneer je het lekker zoet wilt maken kun je er ook nog extra slagroom of ijs bij bestellen. Perfect drankje om te drinken wanneer je lekker een hele dag op het strand ligt! 

http://www.vakantiegriekenland.nl