Zelf ontwikkelings onderwijs
Business / Marketing and Advertising

Heinz Michaelis, een kleermaker met een visie

Heinz Michaelis. Het was een ‘gewone’ kleermaker uit de vorige eeuw, net als zijn familie. De Michaelis-familie werk namelijk al generaties lang als kleermaker en staan ook niet anders bekend. Alleen Heinz Michaelis bracht toch wel verandering in zijn familienaam met de oprichting van Profuomo. Hierdoor is het werk van Heinz Michaelis vandaag de dag nog steeds zichtbaar.

De oprichting van Prufuomo

Profuomo staat voor kwaliteit. Dat was ook het doel van Heinz Michaelis met de oprichting van dit kledingmerk. Heinz Michaelis was een ambitieuze kleermaker. Zijn visie was scherp, maar wel elegant. Zijn doel was het maken van kwaliteitskleding met speciale aandacht voor elke stap in het design- en productieproces. Van het materiaal zelf tot de laatste steken, alles moest even zorgvuldig worden afgewogen en toegepast.

De filosofie van deze bijzondere kleermaker werd in 1934 werkelijkheid met de oprichting van Profuomo. Heinz gebruikte zijn vakkennis voor het creëren van eigentijdse, maar kwalitatief hoogwaardige dassen voor een groot publiek. Deze precisie, dit absolute oog voor vakmanschap resulteert in kwalitatieve kleding, die tot op de dag van vandaag in bijna iedere kledingkast van een man hangt.

Heinz Michaelis zette de fabriek op in een tijd dat kleermakers nog zelf dassen maakten. Daarmee democratiseerde hij de das. Niet alleen de elite droeg dassen, maar ook het gewone volk ging dassen dragen. Zo werd formele kleding toegankelijk voor een grote groep mensen.  

Het was uitstekende koopwaar. Zo uitstekend, dat de das in die jaren een verplicht item werd. Als iemand netjes gekleed ging, dan droeg hij een das. Zonder das was je nergens.

Het voortbestaan van Profuomo

Jan Brandsma, de schoonzoon van Heinz Michaelis nam in 1977 de zaak over. Hij breidde het assortiment sterk uit en zette een verkoopnetwerk op. Dit resulteerde in een ongelofelijke groei. Zo werden er in 2003 tot wel vijf miljoen dassen verkocht.

Naast de winkel in Amsterdam zijn er nog drie Profuomo winkels. Er zit een Prufuomo winkel in het centrum van Wenen, in de hippe Berlijnse wijk Mitte en in de Rotterdamse buurt de Meent.  

Van das naar overhemd

De das, ooit de basis van het familiebedrijf, is tegenwoordig slechts één van de vele artikelen. In succes is de das inmiddels voorbij gestreefd door het witte overhemd. De Profuomo overhemden vormen vandaag de dag de belangrijkste artikelen. Mannen komen ervoor terug. Wat bevalt, is de goede snit en de aantrekkelijke prijs.

Het voortbestaan van de filosofie

De producten die Profuomo vandaag de dag maakt, worden nog steeds geproduceerd volgens de filosofie van Heinz Michaelis in 1934. Wat nu echter is toegevoegd, zijn de kennis en expertise van 3 generaties van dezelfde familie. Ze houden één oog gericht op het verleden, en het andere naar de toekomst.

Online overhemden kopen

Mis jij nog een Profuomo overhemd in je kledingkast? Wil je online overhemden kopen? Ga dan voor deze traditionele en futuristische overhemden! Deze overhemden maken iedere man tot een absolute gentlemen.  Kortom, koop een Profuomo overhemd. Trek deze aan met een fantastische jeans. Creëer de beste mannelijke look.

https://www.overhemden.com