Zelf ontwikkelings onderwijs
Image default
Industrie

Kies voor een goede metaallijm voor probleemloos bevestigen

Het bevestigen van metalen onderdelen zonder daarvoor schroeven te gebruiken is een hele opgave. Gewone lijm die voor hout of kunststof prima geschikt is, werkt in de meeste gevallen niet voor metaal. De lijm ‘pakt’ niet op metalen onderdelen. Gelukkig is er speciale metaallijm. Die is qua samenstelling zo gemaakt dat het daarmee wel mogelijk is om metaal te verlijmen. Het maakt daarbij niet uit of het metaal op metaal moet worden geplakt of dat er een andere grondstof bij betrokken is zoals hout, kunststof of textiel. Er zijn verschillende lijmsoorten beschikbaar. Let dus wel op welke je kiest als je op zoek bent naar een goede lijm voor metaal.

Kies voor één- of tweecomponentenlijm

Bij het verlijmen van metaal kun je kiezen uit een één- of tweecomponentenlijm. Als je kiest voor de laatste optie moet je dus twee aparte stoffen aanbrengen om het metaal te verlijmen. Deze lijm is vaak wel zeer sterk en dus ook geschikt voor zwaardere objecten. Voor het verlijmen van een klein metalen object kun je prima een ander soort metaallijm gebruiken, bijvoorbeeld een snellijm die geen lange droogtijd nodig heeft om de twee delen toch goed op elkaar te laten kleven.

Vind een goede lijm voor metaal

Metaallijm is niet overal te koop. Je kunt het als ondernemer bestellen bij Lubribond Benelux. Zij leveren verschillende goede lijmsoorten voor metaal maar ook voor andere materialen. Je kunt op de website van het bedrijf meer informatie vinden over verschillende lijmen. Daar vind je ook het contactformulier voor het aanvragen van een offerte. Uiteraard kun je bij dit bedrijf ook terecht als je meer informatie wilt of als je het lastig vindt om zonder aanvullende informatie een keuze te maken. De specialisten van Lubribond Benelux vertellen je graag welke lijm het meest geschikt is voor jouw toepassing. De hoeveelheden die je kunt bestellen zijn geschikt voor bedrijfsmatige toepassing.

https://www.lubribond.nl/

Gerelateerde artikelen

Informeer hier naar de vele mogelijkheden op het gebied van kunststof lasersnijden

Waarom is lasersnijden van staal in Noord-Brabant de juiste keuze?

Een SMIPACK machine gebruiken voor het efficiënt verpakken van uw goederen