Zelf ontwikkelings onderwijs
Image default
Onderwijs

Krijg de stof onder de knie met behulp van examentraining economie

Het is zover; de examens liggen weer op de loer. Zit je momenteel in je examenjaar en kun je wel wat hulp gebruiken bij de voorbereiding op de examens? Je kunt nu eenmaal niet goed zijn in elk vak en dat is heel normaal. Voor veel vakken kun je oefenen door de examenbundel en samengevat aan te schaffen. Echter moet je hier zelfstandig mee aan de slag. Vind je het lastig om je te concentreren, of vind je het fijner als de stof door iemand wordt uitgelegd? Kies dan voor een examentraining economie.

Inhoud van de examentraining

Tijdens een examentraining economie worden alle onderwerpen die in het examen aan bod komen uitvoerig behandeld. Een examentraining bestaat uit twee of drie dagen. Elk van deze dagen duurt van tien uur ‘s ochtends tot vijf uur ‘s middags en bestaat uit vier blokken van anderhalf uur. Tussen elk blok heb je een kwartier pauze. Tijdens de examentraining zul je niet alleen meer kennis en begrip werven over de stof, maar leer je ook meer over hoe examens in elkaar zitten. Er worden verschillende soorten vragen besproken en hoe je deze het beste aan kunt pakken. Zo zit er bijvoorbeeld verschil in aanpak tussen open vragen of meerkeuzevragen.

Wanneer alle onderwerpen zijn besproken en je ze onder de knie hebt, is het tijd om te oefenen. Je zal verschillende examens maken en vervolgens reflecteren op de antwoorden. Waar ging het goed? Hoe kan het nog beter?