Zelf ontwikkelings onderwijs
Business / Marketing and Advertising

Leren meubels verven

Ik ging dit weekend mijn leren stoel verven, omdat ie na jaren van zitten wel een opknapbeurt kon gebruiken. Ik zal jullie vandaag meenemen in dat proces, zodat je er misschien zelf ook van leert en geïnspireerd raakt om zoiets dergelijks zelf te doen.

 

Er zijn verven speciaal gemaakt voor het schilderen van lederen meubels. In mijn projuct hebben we verf, preparatiemiddelen en afwerking gebruikt van Angelus. Ze zijn online beschikbaar, maar ook bij sommige huis- en hobbywinkels zijn er Angelus leerverf verkooppunten. Naast meubels kun je met deze verf ook schoenen, jassen, riemen en tassen verven.

 

De eerste stap is om het gebied voor te bereiden door het leer schoon te vegen met een vochtige doek en een oud laken neer te leggen om je vloer te beschermen. Afhankelijk van het meubel dat je behandelt, is het wellicht handig om het meubel te demonteren of om de gebieden af te plakken die niet geverfd hoeven te worden.

 

Bij de tweede stap moet je het lederen oppervlak voorberieden met Angelus Leather Preparer en Deglazer. Deze eerste stap helpt de verf aan het oppervlak te hechten. Deze stap wordt niet aanbevolen voor suède. Wrijf het preparatiemiddel en de deglazer royaal over het leeroppervlak met een doek. Breng vervolgens de leerverf van Angelus aan. De fabrikant raadt aan om de leerverf aan te brengen met een huishoudspons of een sponsborstel. Breng de verf in meerdere dunne lagen aan. Probeer het oppervlak dat je schildert zo veel mogelijk waterpas te houden om druppels en lopers te voorkomen. Vervolgens is het heel belangrijk om tussen de lagen door het leer goed te laten drogen, zodat je goed kunt beoordelen of je tevreden bent met de kleur.

 

Breng na het drogen een afdichtmiddel aan, zoals Angelus die aanbiedt. Angelus biedt een Matte of Gloss finish aan. Ik heb gekozen voor een matte uitstraling, omdat dit een natuurlijkere uitstraling aan het leer geeft.