facebooktwitter
Home Contact Partners Cookiebeleid
by - no comments
Tips voor een betere shishasessie

Heb je ooit een waterpijpsessie gehad waarbij je niet veel smaak kreeg van je shisha? Of smaakt de smaak misschien gebrand of hard? Als dat zo is, dan is dit het perfecte artikel voor jou. In dit artikel brespreken we enkele dingen die de kwaliteit en de smaak van je waterpijprook kunnen verbeteren. Als je deze tips volgt, denken we dat je de beste smaak en de meest vloeiende rook van je leven zult krijgen.

 

De eerste tips heeft alles te maken met warmtemanagement. De eerste regel van warmtemanagement is namelijk dat te vele hitte je smaken kan doden. Elk merk waterpijp tabak reageert anders op hitte. Je hebt merken zoals Haze en Nirvana die heel erg van hitte houden, maar de meeste moderne merken zoals Starbuzz, Social Smoke of Fantasia reageren niet zo goed op extreme hitte en kunnen verbrand smaken als ze te heet worden. We raden aan om een beetje onderzoek te doen, Google en Youtube zijn je vrienden, om uit te vogelen welke warmte geschikt is voor jouw lievelingsmerk.

 

De tweede regel van warmtemanagement is dat je altijd, altijd, altijd gebruik moet maken van koelen die gloeiend rood zijn. Als je kolen niet volledig zijn verlicht, kunnen ze een bepaalde onaangename smaak aan uw kommen geven en het is ongelooflijk moeilijk om deze smaak te verwijderen als deze eenmaal gehecht is. Dit betekent dat je misschien een extra minuut moet wachten om te roken, maar als dit ervoor zorgt dat de rooksessie beter wordt, is dit het alleen maar waard lijkt ons.

 

De derde tip die we geven heeft met de waterpijp slangen te maken. Als je een traditionele leren waterpijpslang gebruikt, is deze nogal gevoel voor ghosted smaken. Omdat deze slangen niet afwasbaar zijn, kun je proberen om eventuele rook uit je slang te blazen zodra je klaar bent met roken, maar handiger is misschien om een moderne afwasbare slang te gebruiken.