facebooktwitter
Home Contact Partners Cookiebeleid
by - no comments
Tips om veiliger te springen op de trampoline

Elke buitenactiviteit heeft zijn risico’s en springen op een trampoline is dus niet anders. Jammer genoeg horen we steeds meer over trampolineblessures en een recent nieuwsbericht toonde aan dat er een aanzienlijke toename is van ernstige trampolineverwondingen. Om het trampolinespringen wat veiliger te maken, geven we vandaag daarom enkele tips.

 

Plaatsing van de trampoline

Zorg bij het installeren van de trampoline voor een veiligheidsperimeter van minimaal drie meter rondom de trampoline en zet de trampoline uit de buurt van bomen, hekken, palen of muren. Als een kind van de trampoline valt, kan de aanwezigheid van dingen als bomen, hekken, palen of muren de ernst van de verwondingen verhogen. Ook is het aan te raden een veiligheidsnet trampoline aan de trampoline te bevestigen, zodat kinderen überhaupt niet van de trampoline af zullen vallen.

 

Controleer de veren en de springmat

De trampolineveren zorgen er samen met de springmat trampoline voor dat de juiste spanning wordt gecreëerd zodat kinderen omhoog stuiteren wanneer ze springen. Het is dus belangrijk dat alle veren correct bevestigd zijn en aan alle kanten goed vast zitten aan het frame en de springmat. Hangende veren kunnen bij een ongeluk de verwondingen onnodige ernstiger maken. Als de veren versleten, uitgerekt of geroest raken, dan moet er een nieuwe veer van goede kwaliteit aangeschaft worden. Zorg er wel altijd voor dat je een veer koopt die past bij de trampoline die je hebt. Ook is het verstandig om een beschermkussen om het stalen frame, de veren en de haken te doen. Zo kan het minder kwaad als de kinderen per ongeluk op de rand terecht komen. Je wilt als kind namelijk echt niet met je voeten tussen het frame en de springmat komen of nog erger tussen de veren zelf. Bij de aankoop van een nieuwe trampoline zit er standaard een beschermrand bij, dus gebruik deze ook.