Zelf ontwikkelings onderwijs
Business / Marketing and Advertising

Voertuigvolgsysteem op de motor

Motoren zijn erg geliefd, maar zijn helaas ook erg diefstalgevoelig. In 2014 werden er het eerste halfjaar namelijk al 15.700 motoren gestolen. Jij wilt natuurlijk niet dat jouw motor wordt gestolen, maar hoe verklein je deze kans? En wat kan je doen als je motor toch nog gestolen wordt? Daar zal dit artikel inzicht in geven.

Als eerste kan je je motor vastzetten met een goedgekeurd ART-slot, daarmee zorg je er al voor dat jij bijna niet gestolen kan worden. Veel verzekeraars stellen dit dan ook als eis wanneer je een motorverzekering wilt afsluiten. Daarnaast is het natuurlijk altijd verstandig om hem neer te zetten in een afgesloten ruimte wanneer je hem niet gebruikt. Hij staat dan uit het zicht en dieven zullen meer moeite moeten doen om bij het voertuig te komen. Als je hem dan binnen ook nog eens vast zet aan een grond- of een muuranker dan maak je het de dieven nog veel moeilijker. Als je motor dan toch nog gestolen wordt, dan heb je er in ieder geval al heel veel aan gedaan. Als je motor dan beschikt over een voertuigvolgsysteem dan kan de politie de locatie van je motor achterhalen. Beschik jij niet over een voertuigvolgsysteem door middel van een GPS tracker, dan loop je de kans dat de motor heel misschien nog wordt terug gevonden. Het aanschaffen van een GPS Tracker is dan ook zeker een aanrader.

Is jouw motor toch gestolen, dan moet je allereerst aangifte doen bij de politie, hiervoor heb je meerdere gegevens van de motor nodig en zorg dat je deze dan ook altijd goed bewaard. Daarbij is het altijd handig om goede foto’s van je motor te hebben en detail foto’s zijn zeker verstandig, want zo is de kans veel groter dat hij gevonden wordt. Daarnaast kan je hem ook nog aangeven bij het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit, hiermee wordt hij in Nederland als gestolen geregistreerd. Is jouw motor dus gestolen? Dan weet je in ieder geval wat je moet doen.

http://mygpstracker.nl