Zelf ontwikkelings onderwijs
Business / Marketing and Advertising

Het belang van veiligheid

Veiligheid en bescherming is overal belangrijk en vaak wordt hier ook zoveel mogelijk aan gedacht. Zo zijn er niet voor niets verkeersregels en is het belangrijk dat je altijd oplet. Ook beschermingskleding bij bepaalde beroepen is er niet voor niets, allemaal voor de veiligheid en dit staat dan ook altijd voorop. Toch gaat dit niet altijd goed in 2015 is zelfs het aantal verkeersdoden gestegen in vergelijking met het jaar ervoor. Daarom is het zeer belangrijk dat je er wel van alles aan doet om zo min mogelijk kans op een ongeluk te krijgen en om ervoor te zorgen dat je altijd hulp kan verlenen.

Als eerste is het belangrijk dat er in een auto in ieder geval een verbandkoffer is, zo kan je in ieder geval iets doen wanneer er een ongeluk is. Zorg er ook altijd voor dat je een gevarendriehoek mee hebt, als jij pech hebt met de auto dan zien mensen dat en is er minder kans dat iemand op je auto knalt. Daarnaast moet je op de fiets, in de auto, op de motor, op de brommer, op elk voertuig je telefoon niet in je hand hebben. Zorg dat deze op een plek ligt waardoor je er niet afgeleid raakt door en waardoor je er toch nog bij kan wanneer er iets gebeurt. Maar niet alleen in het verkeer gebeuren ongelukken, er gebeuren ook vaak genoeg ongelukken in bedrijfspanden. Ook branden zijn er vaak genoeg en op dat moment moet je daar iets aan kunnen doen. Het is dan ook voor elk bedrijf verplicht om een schuimblusser te hebben hangen, hiermee kan je beginnende branden blussen en zo hoeft het niet een grote brand te worden en vallen er geen gewonden.

Naast deze punten is er nog veel meer wat je kan doen om de veiligheid zo veel mogelijk voor op te stellen. Zorg er dan ook altijd voor dat jij je aan de veiligheidsregels houdt, hierdoor is er veel minder risico op een ongeluk.

http://schoens-safety.nl