Zelf ontwikkelings onderwijs
Business / Marketing and Advertising

Zonnepanelen aanschaffen? Let op!

Het is super goed dat er steeds meer mensen zijn die een steentje willen bijdragen aan het verduurzamen en behouden van onze aarde. De aarde is de plek waar wij wonen, dus is het ook onze verantwoordelijkheid om onze woonplek schoon en fris te houden. Dat daar steeds meer aandacht voor is, is echt super goed. Dat groeiende bewustzijn blijkt ook zeker uit de cijfers, zo werd er in 2018 twee keer zoveel stroom met zonnepanelen opgewekt als in het jaar ervoor, in 2017. Deze groeiende trend is nu ook nog steeds te zien. Met zijn allen gebruiken wij heel erg veel energie, en jammer genoeg wordt het grootste deel daarvan opgewekt uit fossiele brandstoffen. Daarbij komen heel veel schadelijk gassen zoals CO2 vrij. En dat terwijl er ook duurzame manieren zijn om elektriciteit op te wekken. Toch zijn de zonne-energie, windenergie en waterkracht in opkomst! In dit artikel ga ik vertellen hoe je zonne-energie zelf kan opwekken en waar je dan echt goed op moet gaan letten.

 

Zonne-energie opwekken doe je met zonnepanelen. Er zijn twee verschillende soorten zonnepaneelsystemen. Polykristallijne zonnepanelen zijn donkerblauw en bestaan uit polycellen. Dit soort presteert relatief goed bij weinig licht, best handig voor een Nederlandse winter dus. Als je niet wil dat er helderblauwe platen op je dak liggen, dan kan je kiezen voor monokristallijne zonnepanelen. Deze panelen zijn zwart en gemaakt van mono cellen.

 

Naast het soort paneel, is het ook belangrijk aandacht te besteden aan de efficiency van een paneel. Je wil natuurlijk het maximale rendement uit je panelen halen en om zoveel mogelijk energie te besparen. Dat is waar je zonnepanelen voor hebt natuurlijk. Er zijn veel sites waarop je zonnepanelen op de efficiency kan vergelijken.

 

Tot slot zijn wij Hollanders, dus letten wij op de zonnepanelen prijs, want deze kunnen nog wel eens verschillen. Er zijn bijvoorbeeld ook subsidies verkrijgbaar. Als je naar de prijs van een zonnepaneel kijkt, dan is het belangrijk dat je naar de prijs per capaciteitseenheid kijkt, en niet naar de prijs per paneel. Ook moet je weten dat zonnepanelen niet goedkoop zijn en dat je pas op de lange termijn er financieel profijt van hebt. Het is een investering, maar spijt zal je er niet van hebben!

https://www.wijsmanduurzaam.nl/