Zelf ontwikkelings onderwijs
Business / Marketing and Advertising

Artikel marketing is een topper

Artikel marketing is een topper. Het klinkt als of enkele artiesten bezig zijn, en eigenlijk is het ook zo. Echter bij artikel marketing is het publiek wat kleiner dan bij top artiesten. Het enige publiek bij artikel marketing zijn de zoek machines. Daarnaast uiteindelijk ook de bezoekers van uw website. Met behulp van artikel marketing geeft u de zoek machines argumenten om uw eigen website naar boven te krijgen in de zoek machines. U plaatst artikelen op externe websites die een verwijzing bevatten naar uw eigen website. Wanneer u artikel marketing goed gebruikt, zorgt u ervoor dat de artikelen uniek zijn, relevant zijn (t.o.v. de inhoud van uw eigen website en dat de externe website waarop u de artikelen publiceert stevig in de categorie (topic) vallen waarbinnen uw eigen website ook thuis hoort. Dan is artikel marketing een topper.

Artikel marketing is werk

Het is veel werk om binnen de zoekmachines hoge posities te bereiken, een goed hulpmiddel hiervoor is artikel marketing. Artikel marketing is het onderdeel binnen internet marketing wat u in staat stelt om artikelen in op de juiste externe website te plaatsen. Artikel marketing is een vrijwel dagelijks terugkeren ritueel, met artikel marketing wilt u bereiken dat uw eigen website een hoge positie (dus goede vindbaarheid) binnen de zoek machines bereikt en behoudt. Wanneer men artikel marketing bijvoorbeeld met content marketing vergelijkt is het duidelijk waarom artikel marketing “onderschat” (eigenlijk niet geliefd) wordt. Voor content marketing moeten creatieve teksten, perfect passende kwaliteit afbeeldingen en video’s samengesteld worden en wanneer dit online staat is direct het resultaat te zien. Bij artikel marketing is dit duidelijk anders, er moeten artikelen van minimaal 400 woorden geschreven worden. Deze artikelen moeten een relevantie hebben met de te promoten website en iedere keer uniek zijn.

Onder artikel marketing lukt het niet

Het is bekend dat artikel marketing niet iets is wat iedereen binnen internet marketing graag uitvoert, het is veel werk en lang onzichtbaar. Echter zonder artikel marketing is het vrijwel onmogelijk om een toppositie te verkrijgen binnen de zoek machines. Artikel marketing is een must. Het is werkelijk noodzakelijk om regelmatig zeer relevante artikelen te schrijven en deze te publiceren op externe websites. De externe website moeten ook weer een bepaalde relevantie hebben ten opzichte van de te promoten website. Voor deze externe websites is het van belang dat ze een hoge waardering (trust) hebben in verschillende categorieën. Uw artikelen moeten geplaatst worden op externe websites die gelijk zijn aan de categorie waarbinnen uw website thuis hoort. Op deze manier wordt men door de zoek machines beloond met een hogere positie. Het is dus duidelijk dat artikel marketing misschien niet de leukste tak binnen internet marketing is, maar absoluut noodzakelijk voor de zoek machines. Slechts zo bereikt u een toppositie in de zoek machines.