Zelf ontwikkelings onderwijs
Business / Marketing and Advertising

Meer kracht door vitamine D

 

Veel mensen zien het belang van vitamines niet in, dit komt omdat zij niet weten wat de werking hier van is. Vitamines zijn zeer belangrijk voor je lichaam en zorgen er ook voor dat je er beter uitziet en voelt. Vitamines zijn stoffen die de mens nodig heeft om het lichaam gezond te houden, bijvoorbeeld voor de groei en kracht.  Er zijn veel verschillende vitamines, deze hebben ook allemaal een andere werking. Vitamines kun je binnen krijgen door verschillende voedingsstoffen, de zon en vitamine pillen.

 

Vitamine D is een van de weinige vitamines die ons lichaam zelf kan aanmaken: onder invloed van Uv-straling uit de zonlicht wordt in onze huid cholesterol omgezet in vitamine D. Vitamine D wordt voornamelijk met behulp van zonlicht in de huid aangemaakt. Vitamine D is samen met calcium belangrijk voor sterke botten en een sterk gebit. Vitamine d kan er voor zorgen dat het gebit witter wordt en gezonder blijft. Tevens wordt de opname van calcium door het lichaam bevordert. Vitamine D zit in vette vis, hierbij kan je denken aan haring, makreel en zalm. Ook zit het in roomboter, volle zuivel en vet vlees. Vitamine d krijg je niet alleen binnen door voedding het is ook belangrijk dat je voldoende zonlicht binnenkrijgt. Er zijn veel mensen die vitamine D te kort hebben omdat ze niet vaak genoeg buiten komen of zonlicht krijgen. Ook vegetariërs hebben vaak een vitamine D te kort. Dit komt omdat zij niet alle voedingstoffen binnen krijgen. Voor hen is het verstandig om supplementen binnen te nemen.

 

Het is mogelijk om een te veel aan vitamine D binnen te krijgen. Dit komt niet vaak voor, maar de gezondheidsraad heeft wel een advies gegeven van 50 microgram/2000 IE per dag. Als u interesse heeft in vitamine pillen en meer informatie hierover wilt kunt de website van Topvitamines bekijken. www.topvitamins.nl

 

http://www.topvitamins.nl/