Zelf ontwikkelings onderwijs
Business / Marketing and Advertising

De beste radio stations van Nederland

Tegenwoordig met de introductie van digitale radio springen radio stations als paddestoelen uit de grond. De doelgroepen focussen zich steeds meer op niches, niches die niet bedient konden worden op de FM-band. Ook in Nederland zijn er verschillende radiostations die allemaal een eigen weg kiezen. Ze hebben een ding gemeen, want mensen doen aan radio luisteren op de weg, op het werk of tijdens de schoonmaak. Het is een zeer gemakkelijke vorm van entertainment die je op de hoogte houd van de nieuwste ontwikkelingen en vergeten goud. Daarom een lijstje met de grootste stations van Nederland.

Radio 538

Om gelijk maar te beginnen met de allergrootste. Sinds december 1992 blaast Radio 538 de dikste beats en de vetste hits uit jouw speakers. Het station was begonnen door de voormalige DJ’s van radio station Veronica. Een legende uit de tijd dat alleen nog maar publieke stations waren toegestaan. 538 verwijst dan ook naar de frequentie waarop radio Veronica vanaf de middengolf uitzond. Sinds 2004 is het radiostation de marktleider voor radio in Nederland. Deze positie werd overgenomen van Sky radio het volgende station in ons rijtje.

Sky Radio

De focus van Sky radio is vrij breed. Ze richten zich op mannen en vrouwen van tussen de 25 en 54 jaar. Het is een station die kiest voor de gulden middenweg, ze zenden dan ook puur pop muziek uit en dat dan zonder extremen zoals rap en dance. Ook gouwe ouwe platen zoals rocknummers uit de jaren tachtig komen regelmatig via golflengtes en radiofrequenties naar je toegewaaid. Het station zend uit sinds 1988 en sinds 1997 had het de marktleiderspositie in handen. Deze werd wel in 2004 weer afgestaan aan voormalig dochterstation radio 538.

3FM

3FM is de jongeren zender van de publieke omroep. Het richt zich op een doelgroep van 15 tot en met 35 jaar. Mocht je naar 3FM luisteren dan hoor je vooral pop en rock muziek voorbij komen. Het grote verschil met andere populaire zenders is dat 3FM ook een groot podium bied voor opkomend talent om hun kunsten te vertonen. Vanaf 2004 zend de omroep elk jaar rond kerstmis 3FM serious request uit. Een evenement waarbij de DJ’s zo veel mogelijk geld in proberen te zamelen voor een goed doel. Bij dit evenement worden elk jaar vele miljoenen voor een project van het rode kruis opgehaald.

http://www.radioguide.fm/internet-radio-nederland