Zelf ontwikkelings onderwijs
Business / Marketing and Advertising

Voorkom schimmel in de badkamer

Niets is zo vies als schimmels die in de badkamer ontstaan. Gelukkig kun je er genoeg tegen doen. In dit artikel vind je een aantal handige tips terug om schimmel te voorkomen of om badkamertegels schoonmaken.

Het is handig om de badkamer goed te laten ventileren. Omdat huizen een goede isolatie hebben moet je dit zelf doen. Badkamer worden erg vochtig en als het dan niet goed kan ventileren blijft het erg lang vochtig. Als je een raam in de badkamer hebt kun je die af en toe open zetten. Een ventilator of ventilatie werkt ook prima. Een ventilatierooster moet je wel goed schoonmaken. Als die verstopt zit heb je er niets meer aan.

Het is ook erg handig om de vochtigheid te meten. Dit kun je met een hygrometer doen. Het is namelijk niet prettig als je last van je gezondheid krijgt door een kamer waar schimmels aan het groeien zijn. Je kunt namelijk misselijk worden of last krijgen van de luchtwegen. Voorkomen is uiteraard beter dan genezen. Zorg er dus voor dat je vochtige wanden weer droog maakt na een badkamer bezoek. Dit kun je met een handdoek doen of een trekker. In de winter moet je ook niet het raam open zetten. Doe de verwarming aan voordat je gaat douchen zodat het vocht eerder verdwijnt. Het is dan ook niet handig om de badkamer deur niet direct te openen na het douchen. Het is niet zo dat je een uur moet wachten, maar vijf tot tien minuten is wel handig. Dit beperkt de hoeveelheid schimmel die er kan komen heel erg.  Dit is vooral om te voorkomen dat er schimmel ontstaat bij de badkamer voegen. Deze kunnen namelijk vrij snel verkleuren en schimmel krijgen. Als er beschadigde voegen, kitranden of tegels zijn moet je die direct vervangen. Dit zijn juist de plekken waar als eerst schimmel kan ontstaan.

https://www.voegxpert.nl/