Zelf ontwikkelings onderwijs
Image default
Auto's en Motoren

Dashcam kopen

Er zijn veel verschillende soorten dashcams met allemaal verschillende en zeer handige eigenschappen. Een dashcam kopen kan erg handig zijn voor het geval u ooit beland in een situatie waarbij u bewijsmateriaal nodig hebt zoals bij een ongeval. In principe is een dashcam simpelweg een soort camera met een systeem dat beelden opslaat. De camera filmt vanuit de voorruit van de auto naar buiten toe. Een dashcam kopen en installeren kan er voor zorgen dat u in bepaalde situaties een schadevergoeding ontvangt, die u anders niet zou krijgen.

 

Verschillende voordelen dashcams

Een dashcam heeft zoals gezegd verschillende voordelen. Om te beginnen is het sowieso een groot voordeel dat u beeldmateriaal hebt bij een eventueel ongeluk. Wanneer er sprake is van grote materiële schade kan een dashcam kopen en installeren ertoe leiden dat u makkelijker de zaak wint en een schadevergoeding krijgt. Dit komt bijvoorbeeld doordat de verzekering veel waarde hecht aan beeldmateriaal als bewijsmateriaal.

De ene dashcam heeft dan ook meer voordelen dan de ander. Een voordeel dat bijvoorbeeld bepaalde varianten hebben is de G-sensor. Deze functie zorgt dat beelden worden opgeslagen wanneer er een ongeluk plaatsvindt. Een andere functie die soms ook goed kan uitkomen is een microfoon, waarbij er ook geluid wordt opgeslagen. Verder is het natuurlijk hoe beter de kwaliteit van de dashcam, hoe beter uw beelden. 

 

Dashcams bij inbraken en incidenten

Buiten dat een dashcam kopen en installeren erg handig is als u in een ongeluk terecht komt, kan een dashcam ook als uw auto simpelweg geparkeerd is handig zijn. U kunt hierbij denken aan een situatie waarbij er bijvoorbeeld wordt ingebroken in uw auto, of er zich een incident afspeelt om uw auto heen. Indien u dan een dashcam heeft met een parkeerfunctie dan filmt deze gewoon verder. De volgende dag kunt u dan rustig uw beelden bekijken en indien nodig deze opslaan en als bewijsmateriaal inzetten.