Zelf ontwikkelings onderwijs
Image default
Mode en Kleding

Regenkleding die elke veldwerker zou moeten hebben

Regenkleding die elke veldwerker zou moeten hebben

Als je in het veld bent, kan het weer onvoorspelbaar zijn. Er zijn genoeg momenten waarop het zal stormen en regenen, dus het hebben van de juiste uitrusting is een must-have. Als je investeert in regenkleding van goede kwaliteit, zoals een rains regenjas, houdt deze je droog en comfortabel en kun je je werk efficiënt doen.

Een goede regenjas

Een goede regenjas of een regenjas dames is de sleutel om droog te blijven tijdens veldwerk in natte omstandigheden. Regenkleding is een must-have voor iedereen die tijd doorbrengt in de natuur, en het is belangrijk om de juiste jas te kiezen voor jouw behoeften. Een goede regenjas moet waterdicht, winddicht en ademend zijn. Het moet ook goed passen, zodat het je beweging niet belemmert of je te veel opzwelt. Zoek naar maar liefst 20k mm waterdichtheid aan de buitenkant van je jas. Zo blijf je ook bij extreme weersomstandigheden droog. Zorg voor okselritsen voor het geval je snel moet ventileren tijdens hard werken in de natuur. Zoek naar voldoende vakken, zowel binnen als buiten, zodat al je spullen gemakkelijk toegankelijk zijn.

Regenbestendige broek

Naast een regenjas zou je ook een regenbestendige broek met meerdere zakken moeten hebben. In het veld zijn zakken je beste vriend. Je wilt op elk been minstens één zak hebben voor het dragen van pennen en ander gereedschap. Het is ook belangrijk dat je de broek controleert op ritsen of klittenbandsluitingen die ervoor zorgen dat de rits niet per ongeluk opengaat bij regenbuien. Je wilt ervoor zorgen dat de lengte van deze regenbestendige broek lang genoeg is om beide enkels te bedekken. Als dit in het algemeen te veel lijkt, zorg er dan voor dat het een verstelbaar trekkoord heeft aan beide uiteinden van de tailleband. Op deze manier kun je hem naar behoefte strakker maken.

Een paar waterdichte laarzen

Het hebben van een goed paar waterdichte laarzen is een essentieel onderdeel van elke veldwerk set. Je kunt ze gebruiken tijdens het wandelen door de bergen, tijdens kampeertochten of zelfs tijdens veldwerk in natte klimaten zoals de tropen. Ze moeten een goede enkelsteun hebben en comfortabel genoeg zijn zodat je geen pijn voelt na lange uren in het veld. Het beste van een goed paar waterdichte laarzen is dat ze jaren meegaan, dus als je er eenmaal in investeert, is het elke cent waard.

Een poncho om je te beschermen tijdens het fietsen

Je bent op het veld en het regent. Dit is niet erg, zolang je je poncho maar bij je hebt. Een poncho is een lichtgewicht regenjack dat je hele lichaam van top tot teen bedekt. Het kan gemakkelijk worden opgevouwen en in je tas of zak worden meegenomen als het op dat moment niet nodig is. Als het toch een keer flink gaat regenen, is het gemakkelijk uit te trekken en aan te trekke. Poncho’s zijn ook geweldig om warm te blijven tijdens het fietsen of motorrijden in koude weersomstandigheden. Zorg er dus voor dat je goed bent voorbereid op slechte weersomstandigheden.