Zelf ontwikkelings onderwijs
Business / Marketing and Advertising

De grootformaat printer onmisbaar in bepaalde sectoren

De grootformaat printer is in de loop der tijd in populariteit enorm gegroeid. Zoals de naam al doet vermoeden, is het hoofddoel ervan het ondersteunen van een maximale grootte van de print. Het mooie van dit soort drukwerk is dat het u de luxe geeft van een groter gebied om mee te werken. De grootformaat printer kan producten als banners, posters, bestektekeningen en meer produceren. Ze zijn ideaal voor materialen met een visuele of grafisch zware vormgeving. Hun brede afbeeldingen en teksten maken grootformaat prints effectieve reclame-instrumenten. Ze creëren meer impact en trekken klanten beter aan dan normale materialen.

Feiten over printen met de grootformaat printer

Om u te helpen een beter inzicht te krijgen in de feiten van de grootformaat printer deel ik hier graag enkele feiten met u over printen op groot formaat.

Het drukproces is als dat van digitaal drukken, behalve dat het gebruik maakt van een grotere schaal van printers met spuitmonden. U voert de papiervoorraden naar de printer waar de inkt direct op het materiaal wordt aangebracht. De drukfase is sneller, maar het eindresultaat is nog steeds van hoge kwaliteit.

De gebruikte printers zijn machines van topkwaliteit die afdrukken van topkwaliteit produceren. Ze maken gebruik van CMYK (cyaan, magenta, geel, geel, sleutelkleur zwart) kleurencombinatie.

Grootformaat prints gebruiken meestal UV-inkt. Ze zijn waterig of op waterbasis. UV-inkten zijn doffer van kleur, maar ze zijn kleurvast en perfect voor gebruik buitenshuis.

Producten en hun toepassingen

  1. Posters. Geschikt als wanddecors, beursdisplays, fotoafdrukken en reclame uitingen voor bedrijven.

  2. Vinyl Banners. Populair voor buitengebruik. Ideaal voor beurzen en tentoonstellingen.

  3. Canvas. Ideaal voor kunstreproducties. Je kunt kiezen uit opgerold of gewikkeld doek, afhankelijk van de ontwerpvoorkeur en gebruik.

  4. Wandafbeeldingen. Geweldig voor het pimpen van muren. Het kan je ruimte een heel nieuw perspectief geven. Wandafbeeldingen worden meestal afgedrukt op stickerpapier, met groot formaat opties beschikbaar. Ze zijn verplaatsbaar en vervagen niet.

Groeiende markt

Tegenwoordig willen bedrijven alles goedkoop en snel gedaan hebben. Grootformaat printen voorziet in deze behoeften. Ze zijn meestal betaalbaarder dan andere printmethoden zoals zeefdruk. Ze zijn gemakkelijker te produceren en goedkoper om de productiekosten te betalen. Terwijl ze dezelfde kwaliteit materialen produceren. Neem gerust contact op met de professionals van Repromat, zij kunnen u alles over de voordelen én eventuele nadelen vertellen voor uw persoonlijke situatie over de aanschaf van een grootformaat printer.