Zelf ontwikkelings onderwijs
Business / Marketing and Advertising

Aandachtspunten bij het laten maken van een website

Zo, nu ik officieel een Zelfstandige Zonder Personeel ben, wil ik ook een website laten maken. Onlangs heb ik me ingeschreven bij de Kamer van Koophandel met mijn eigen bedrijfje. Een starter dus. Ik wil mijn bedrijfsvoering wel serieus gaan aanpakken. Als starter is het belangrijk om goede acquisitie te verrichten. Een professionele website laten maken, hoort daar vanzelfsprekend bij. Ik vind het wel spannend hoor!

Wanneer ik een goede website laat maken, kan deze direct voor nieuwe klanten zorgen. Een slechte website zal geen enkel resultaat opleveren. Ik vond het niet eenvoudig om te achterhalen waar ik op moet letten als ik een website wil laten maken. Mijn onderzoek om te bepalen door wie ik mijn eigen website wilde laten maken, heeft me heel wat kennis opgeleverd. Enkele tips wil ik graag met je delen.

Doelgroep

Toen ik een website wilde laten maken, wist ik nog niet zo goed hoe ik ‘mijn klanten’ moest definiëren. Niet ieder klant is namelijk gelijk. Niet elke ondernemer heeft dezelfde uitgangspunten als ondernemer of hetzelfde doel voor ogen. Belangrijk voordat je een website laat maken is voor jezelf te bepalen welke richting je op wilt met je bedrijf. Wat is je doel? Een website ondersteunt je bedrijf om dat doel te bereiken. Bij het bepalen door wie ik de website wilde laten maken, ging ik uit van het principe dat een bedrijf de juiste functies in de website integreert die helpen bij het behalen van je zakelijke doel. Zo is het erg belangrijk om te bepalen met welk doel je bezoekers naar je website wilt trekken. Wil je ze uitsluitend informeren, wil je een maillijst opbouwen, wil je dat ze iets bij je kopen? Maar ook moet je voordat je een website laat maken, weten wie jouw ideale klant is.

Voor het laten maken van je website is het budget bepalend

Hoeveel geld je wilt besteden aan het laten maken van je website is alles zeggend, zowel voor de ontwikkeling van je website als voor het onderhoud van je website. Is je budget op en je website gevuld met allerlei toeters en bellen maar (nog) niet klaar, wat heb je er aan? Heb je al een website laten maken, maar moet deze verfraaid worden, of aangepast? Dan heb je een kleiner budget nodig voor het laten maken van je website dan wanneer deze vanaf nul gebouwd moet worden.

SiteToGo heeft mij bij dit soort vraagstukken meer dan prima bijgestaan toen ik door hen een website heb laten maken. Met als resultaat een website die werkt hoe ik dat wil. Dankzij de creatieve geest van de professionals van SiteToGo ook nog eens volledig binnen mijn budget.