Zelf ontwikkelings onderwijs
Business / Marketing and Advertising

Duurzaam beleggen

Als belegger vindt u het natuurlijk belangrijk om veel financieel rendement te behalen. Maar vindt u het ook belangrijk dat er een positief maatschappelijke winst kan behalen? Als u dat vindt en u belegt alleen nog maar in bedrijven die dit ook belangrijk vinden bent u een duurzame belegger.

Duurzaam, groen en ethisch beleggen wordt steeds populairder. Steeds meer mensen vinden het belangrijk dat de bedrijven waarin zij investeren maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dat betekent dus dat deze bedrijven ‘goede winst’ maken. Financieel rendement dat samen gaat met niet-financiële resultaten. Consumenten hebben een groeiend milieubewustzijn en door in te spelen op de strengere milieueisen en de veranderende arbeidsmarkt zal het bijdragen aan een stabielere kapitaalsmarkt.

De drie woorden people, planet, profit staan centraal in deze vorm van ondernemen en beleggen. Goed voor de mens (people) wil zeggen niet investeren in bedrijven die slechte werkomstandigheden bieden aan hun personeel. Goed voor het milieu (planet) wil zeggen dat er voornamelijk gekeken wordt naar de prestaties van beursgenoteerde bedrijven op het gebied van energie, klimaat, biodiversiteit en milieu. Bedrijven die winst behalen ten koste van het milieu worden uitgesloten. Goed voor uw portemonne (profit) betekent dat er natuurlijk wel winst mogelijk moet zijn voor u als belegger. Sommige mensen denken dat als je op deze duurzame manier belegt je minder rendement kan behalen. Maar niets is minder waar. Er zijn onderzoeken naar gedaan en duurzaam beleggen levert net zoveel op als het traditionele rendement. Dus dubbel winst: voor de belegger en voor de aarde!

Hoe beleggen we duurzaam? Er zijn meerdere banken die duurzaam beleggen aanbieden. Zeker de groene banken moedigen hun klanten aan om dit te doen. Heeft u nou nog niet zoveel ervaring in het beleggen? Dan kunt u de website leerbeleggen.com bezoeken. Deze website heeft veel informatie, tips en u kunt er ook oefenen met een demo.

http://leerbeleggen.com